diumenge, 6 de novembre de 2016

Trencada de fruits secs

Bon dia,
perdonau el retard però na Mélany ha tengut problemes tècnics a l'hora de penjar les fotos al blog :(  
Ja està tot solucionat! 

Aquí teniu les fotos d'aquest dia... abans però vos deixam una breu explicació de l'origen d'aquesta festa.
El dia de Tots Sants els infants de les Pitiüses s'aplegaven entorn de la recollida de fruits secs (pinyons, nous, glans, avellanes, cacauets...) i fruites del temps (magranes, caquis, nesples...), feta entre familiars i vesins. Donat el sentit religiós de la festa, hi havia un record per les ànimes dels difunts en la formula de petició i recollida:

Què hi ha res per les ànimes?
Ni res pels cossos
mal te caigui el cul a trossos
i tu el recullis a mossos
per mi ses molles i per tu els ossos.

Els infants, proveïts de bosses i macetes, una vegada feta la recollida es reunien per tal de compartir els fruits. 
Per altra banda, a les cases a l'entrada de la nit, es reunien els familiars per resar els rosari comunitari dedicat als difunts. Acabat aquest, es feia la trencada familiar. 
Divendres a l'assemblea vàrem parlar de tot el que faríem aquest dia i dels fruits secs que havien duit cada boix/a. Després, un per un, els posàrem dins una cistella.
Tot seguit, vàrem veure el conte de la Castanyera i poc després... Ens va visitar per endur-se'n les castanyes que havíem duit a l'escola per poder-les torrar més tard.


Aquí teniu els indis ben preparats per menjar fruits secs i castanyes torrades i per trobar-se amb germans/es, cosins/es, amics/gues...Ah!! També vàrem menjar bunyols. Boníssims!!!!!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VÍDEO FI DE CURS

 Estimats Hackers,  Ha arribat l’hora de dir-nos arreveure!! Us he preparat aquest vídeo per a que tengueu un record d’aquest curs escolar. ...